כל הזכויות שמורות ליקב שורק - בית ספר לעשיית יין © 2017 | www.soreq.co.il

- קברנה מרלו 2013 -

שם‭ ‬היין
קברנה‭ ‬סוביניון‭ ‬מרלו ‭ ‬2013

לועזית

2013 Cabernet Sauvignon Merlot 

זנים

48% מרלו, טל שחר, גבעות יהודה

48% קברנה סוביניון, ספסופה, גליל עליון

4% קברנה סוביניון, גוש עציון, הרי יהודה

שנת‭ ‬בציר
2013

סוג
אדום‭ ‬יבש

סגנון

יין‭ ‬מלא‭ ‬ועשיר‭,‬ מאוזן‭ ,‬משלב‭ ‬פרי‭ ‬עוצמתי‭,‬ רעננות‭, ‬טאנינים,‭ ‬ועשבוניות‭ ‬בצורה‭ ‬הרמונית‭ ‬ומאוזנת

כוהל

13.8%
 

טמפרטורת‭ ‬הגשה

18º-20º
 

מיועד‭ ‬ליישון‭ ‬עד‭...‬

‭ ‬2023

 

מחיר‭ ‬

120‬ ₪

תאריך‭ ‬השקה

אפריל‭ ‬2017‭ ‬

 

מושג‭ ‬לימודי‭ ‬מתהליך‭ ‬עשיית‭ ‬היין‭ 

Bordeaux blend - ערבוב‭ ‬הזנים‭ ‬האדומים‭ ‬של‭ ‬אזור‭ ‬בורדו‭:‬ תמיד‭ ‬יכלול‭ ‬קברנה‭ ‬סוביניון‭ ‬ומרלו‭ ‬ולעיתים‭ ‬פטי‭ ‬וורדו‭,‬ קברנה‭ ‬פרנק‭, ‬ומלבק‭.‬ אלו‭ ‬יינות‭ ‬הידועים‭ ‬במבנה‭ ‬עוצמתי‭ ‬ובעומק‭ ‬רב‭ ‬של‭ ‬טעמים‭ ‬המתאפינים‭ ‬בפרי‭ ‬כהה‭ ‬וניחוחות‭ ‬שזיף, ופירות‭ ‬יער.

נתוני‭ ‬בציר

Brix (‬רמת‭ ‬סוכר‭ ‬גרם‭ / ‬100‭ ‬מ‭"‬ל)

מרלו - 23.5
קברנה סוביניון - 26.7

pH

מרלו - 3.50
קברנה סוביניון - 3.66

 

TA‭‬ - (חומצה‭ ‬כללית‭ ‬גרם‭/‬ליטר‭(‬

6.5

הכנה‭ ‬לתסיסה ותסיסה

תסיסות‭ ‬ארוכות‭ ‬וחמות‭, ‬עם‭ ‬ערבובים‭ ‬רבים‭ ‬והרבה‭ ‬חמצן‭ ‬הביאו‭ ‬למיצוי‭ ‬גבוה‭ ‬וליין‭ ‬כבד‭ ‬ועמוק

‭    ‬

התבגרות

היין‭ ‬התבגר‭ ‬18‭ ‬חודשים‭ ‬בחביות‭ ‬אלון‭ ‬מהם 40% חדשות

מספר‭ ‬בקבוקים

600

תאריך‭ ‬ביקבוק

אפריל‭ ‬2015‭ ‬