כל הזכויות שמורות ליקב שורק - בית ספר לעשיית יין © 2017 | www.soreq.co.il

- סירה ארבעה אזורים 2016 -

שם‭ ‬היין
סירה ארבעה אזורים 2016

לועזית

Syrah 4 regions

זנים

52% סירה כרם מצפה רמון, רמת נגב

26% סירה כרם גוש עציון, הרי יהודה

11% סירה כרם תל גזר, שפלת יהודה

11% סירה כרם ספסופה, גליל עליון

שנת‭ ‬בציר
2016

סוג
אדום‭ ‬יבש

סגנון

מתובל ורענן

כוהל

13.5%
 

טמפרטורת‭ ‬הגשה

16º-18º
 

מיועד‭ ‬ליישון‭ ‬עד‭...‬

‭ ‬2026

 

מחיר‭ ‬

120‬ ₪

תאריך‭ ‬השקה

ינואר ‭ ‬2019 ‬

 

מושג‭ ‬לימודי‭ ‬מתהליך‭ ‬עשיית‭ ‬היין‭ 

טרואר ‭  ‬(Terrior)‭‬

מושג‭ ‬צרפתי‭ ‬המתאר‭ ‬את‭ ‬ההשפעה‭ ‬האזורית‭ ‬על‭ ‬אופי‭ ‬היין‭; ‬בעיקר‭ ‬בהתייחס‭ ‬למרכיב‭ ‬האקלים‭ ‬והאדמה‭ ‬אך‭ ‬גם‭ ‬למרכיב‭ ‬האנושי‭ ‬המקומי.‭ ‬על‭ ‬מנת‭ ‬להגדיר‭ ‬איזור‭ ‬עם‭ ‬טרואר‭ ‬יש‭ ‬לבחון‭ ‬לאורך‭ ‬שנים‭ ‬את‭ ‬ייחוד‭ ‬היינות‭ ‬ואיכותם‭.‬

נתוני‭ ‬בציר

Brix (‬רמת‭ ‬סוכר‭ ‬גרם‭ / ‬100‭ ‬מ‭"‬ל)

24.6

pH

3.66

הכנה‭ ‬לתסיסה ותסיסה

תסיסה ארוכה של כ 30 יום, כל כרם תסס בנפרד

‭    ‬

התבגרות

15 חודשים בחביות 50% חדשות, הבלנד נעשה לקראת הביקבוק

מספר‭ ‬בקבוקים

1200

תאריך‭ ‬ביקבוק

דצמבר ‭ ‬2017 ‬